Kötü Karne Getiren Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

Kötü Karne Getiren Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

Kötü Karne Getiren Çocuğa Nasıl Davranılmalı?

Çocuklarınız tüm dönem boyunca çalışıp sizlere güzel bir karne getirip mutlu olmanız için çabalamaktadır. Ama bazen çocuklarınız yüzünden bazende derslere kendilerini verememeleri  yüzünden hayal kırıklığına uğrayabilirler. Karne günü gelip çattığında çocuklarınıza bu durumun stresi sarmaktadır. Bazı öğrenciler başarılı olduklarını bildikleri için hemen eve gitmenin heyecanını yaşarken kimi öğrencilerde umutsuz bir şekilde bu karne ile eve gidersem babam beni döver düşüncesi ile eve bile gitmemektedir.Hatta bazı öğrenciler karneleri ile oynamaya bile tenezzül etmektedir.

Çocuklarınıza Kızmayın

Uzmanlar yaptıkları açıklamalarda çocuklarınız nasıl bir karne getirirse getirsin onlara kızmayın uyarasında bulunuyor. Özellikle tatil zamanı gelip çattığında çocuklarınızı bu psikoloji ile tatil yapmasına engel olmalı onlara moral vermeye çalışın ve konuşma yolunu tercih edin.

Karnelerin çocukların zekalarının göstergesi olmadığını dile getiren uzmanlar yaptıkları açıklamada ”Çocuğun dönem sonu karnesinde bulunan zayıflar bulunabilir bu durum onların kişilik ve zeka seviyeleri ile ilişkisi olduğunu düşünmek yanlış bir düşünce olacaktır” ifadesini dile getirdi ve çocuğun içinde bulunduğu şartların onun sebeplerinin karnelerine kadar yansıdığını dile getirdi.

Başarısızlıklarda psikolojik ya da fiziksel bir neden etkili olabilir

Çocuğunuz zeki ve kapasitesi yüksekte olsa stres ortamında yada evde mutsuz olması hocasını sevmemesi ve buna benzer durumlardan dolayı kendini derslerine veremeyebilir ve öğrenme zorlukları yaşayabilir. Uykusuzluk da bu gibi durumların en belirgin özelliklerinden bir tanesidir.Bu gibi durumlarda çocuklar geç öğrendikleri veya unutkanlık gibi alışkanlıklar edindiği için ders çalışsa da çalıştıklarını akıllarında tutamaz ve sınav günlerinde heyecan yapamama korkusu yüzünden başarısız olabilirler. Bu yüzden çocuklarınız ile ikili diyologlarınızı ilerletmeli onları her zaman dinlemelisiniz. Çocuklarınızın kendilerini geliştirmesi çok önemlidir.

Aşırı beklenti, aile içi anlaşmazlık, kardeş kıskançlığı 

Anne ve babaların çocuklarında büyük beklentilerinin olması ve sürekli baskı yapmaları da çocuklarda olumsuz davranışları doğuran özellikle sınav günlerinde bu korku ve heyecan duygusundan başarısızlıklara yol açabilmektedir. Aile içinde anlaşmazlık gibi durumlarda da çocuğun aklı her zaman evde olduğu için akşam eve gittiğinde yine kavga gürültü ortamının olacağını düşündüğünden kendisini derslerine veremeyebilir bunun için öncelikle aile içi geçimsizliği önlemeniz gerekmektedir.

Yine en çok yapılan hatalardan bir tanesi çocuklar arasında kıyaslama yapılması ve çocuklarının birini diğer çocuğa kışkırtarak bak kardeşin senden çok zeki sen aptal oldun çıktın tarzı yaklaşımlar ile çocuğun psikolojisini bozmaktadır.

Bir önceki yazımız olan Çocuklarda Ağlama Krizi Nasıl önlenir? başlıklı makalemizde Çocuklarda Ağlama Krizi, Çocuklarda Ağlama Krizi geçer mi ve Çocuklarda Ağlama Krizi Nasıl önlenir? hakkında bilgiler verilmektedir.

Comments for this post are closed.

Sorunlu değil, soru(m)lu çocuk olsun

Sorunlu değil, soru(m)lu çocuk olsun Birçok alışkanlıkların çocuklara kazandırılması için mutlaka doğru eğitim …

Çocuğunuz Tembel mi?

Çocuğunuz Tembel mi? Ders çalışmayan çocuklara en çok yakıştırılan laflardan bir tanesi de tembel kelimesidir. …

Çocuklarınızı İlk 3 Yıl Teknolojiden Uzak Tutun

Çocuklarınızı İlk 3 Yıl Teknolojiden Uzak Tutun Çocuklarınıza teknoloji konusunda sınır koymanız üzerinde duran …