Korkularınızı Yenmek İster Misiniz?

Korkularınızı Yenmek İster Misiniz?

Korkularınızı Yenmek İster Misiniz?

Çoğu insanların birçok bilinmedik ve bazen komiğimize giden ciddi korkuları vardır. Bu korkuları onlar için yenmek çok zordur. Sizler için korkularınızı nasıl yenersiniz ile ilgili birkaç bilgi aktararak hayattan daha fazla keyif almanızı sağlayacağız. Bazen bazı insanlar bu korkularının hiç geçmeyecek korkusunu da farkında olmadan taşımaktadırlar. Oysa ki bu durumu tam tersine çevirebilirsiniz. Size vereceğimiz bu bilgileri uygulamak elbette sizin için kolay olmayacak fakat ileri ki günler de ne kadar etkili olduğunu görmüş olacaksınız.

Korkmak bazen yararlı olduğu gibi çoğu zaman zararlı sonuçlar doğurmaktadır. Bizi bazı tehlikelerden koruduğu gibi bazende deli cesaretiyle ya da Pippa Bacca cesareti ve inanç masumiyetiyle etrafta her şeye açık olarak gezmemizi engelleyebilir. Korkan insan her şeye şüpheci yaklaşırsınız. Korkan kişilerde ürkeklik meydana gelir zamanla. Bu korkularınız ile baş başa kalmak zorundasınız yenmek için üzerine gitmelisiniz. Özellikle çocuklarda görülen korkuların yenilmesi için ailenin tutumu da çok önemlidir. Sırf çocuğunuz korkuyor diye bir şey yaptırmak için korkularını kullanmayın bunun yerine ona destek olun ve korkularını yenmesini sağlayın yoksa ileri de kalıcı sorunlara yol açabilir bu durum.

Korkularınız ile nasıl başa çıkacağınıza göz atalım. Öncelikle korktuğunuz şeyin farkına varmanıza istiyoruz eğer ki farkına varmazsanız , ileri ki adımlar bir işe yaramayacak ve üzerinde herhangi bir etkimiz olmayacaktır. Eğer neyden, nasıl ve ne kadar korktuğunun farkına vardıysan şuanda birinci adımı atlamış oluyorsun çünkü korkun ile yüzyüzesin. Korkunuz ile karşı karşıyasınız ve bunu tartın korkunuz sizden daha mı büyük daha mı küçük? Derin bir nefes alarak adımlarına devam et.

Şuanda korkuna odaklanmanı istiyorum. Bu korkunu tetikleyen nedir? Bunun cevabını bul. Ardından kendini sabitle ve ”Bunu yapabilirim” cümlesini kesinlikle hafızandan silme. Devamlı tekrar et. Aklındaki bu korkunu sana söyelediğim cümleler ile bastır. Kafandaki korkuları yenik düşür. Ondan daha büyük ve daha güçlü olduğuna inan ve bu etkiyi kendi üzerinde bırak

Ve tebrikler korkunu gerçekten yenmeyi başarabildin.

Bir önceki yazımız olan Fiziki Güvenlik Hizmeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler başlıklı makalemizde Fiziki Güvenlik Hizmeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler hakkında bilgiler verilmektedir.

Comments for this post are closed.

Sorunlu değil, soru(m)lu çocuk olsun

Sorunlu değil, soru(m)lu çocuk olsun Birçok alışkanlıkların çocuklara kazandırılması için mutlaka doğru eğitim …

Çocuğunuz Tembel mi?

Çocuğunuz Tembel mi? Ders çalışmayan çocuklara en çok yakıştırılan laflardan bir tanesi de tembel kelimesidir. …

Çocuklarınızı İlk 3 Yıl Teknolojiden Uzak Tutun

Çocuklarınızı İlk 3 Yıl Teknolojiden Uzak Tutun Çocuklarınıza teknoloji konusunda sınır koymanız üzerinde duran …