Kışın Soğuktan Korunmanın Yolları

Kışın Soğuktan Korunmanın Yolları

Kışın Soğuktan Korunmanın Yolları

Kış geldi çattı özellikle okul çağında ki çocukların çok dikkatli olması bekliyor. Karın da kendini yavaş yavaş göstermeye başlayacak olması ailelerin daha dikkatli olması gerektiğinin habercisi. Çocuklarınızı okula gönderirken oldukça dikkatli olmalısınız.

Soğuktan Kaçış
Soğuk hava daha duyduğumuzda bile içimizi ürperten,kalın giyinme hissi oluşturan,kimine mutluluk veren kimini ise strese sokan bir tamlamadır.

Eğer ki dışarıda işiniz yoksa sıcak evinizde bir çay ya da bir kahve ile huzur bulursunuz hele bir de dışarıda yağış varsa ve bunu izleme olanağına sahipseniz o gün belki de dünyanın en şanslı insan sizsiniz. Gel gelelim çalışıyorsanız ya da dışarıda acil bir işiniz varsa ve havada soğuk ise işte o gün ne yazık ki pek de şanslı değilsiniz.Hele ki bu soğuğa hazırlıksız yakalandıysanız o gün size adeta zehir olur,titreye titreye bir hal olur hatta birkaç güne hasta olmanız hiç de şaşırtıcı değildir.

Peki yok mudur kışın soğuktan korunmanın yöntemleri ? Elbette o derin soğuğu biraz olsun az hissetmenizi sağlayacak birkaç yöntem mevcuttur. Bunların başında elbette ki dışarıda geçireceğimiz süreyi azaltmak yer alır.Ama maalesef bu her zaman mümkün değildir.O sebeple ikinci seçenek olarak giyimimize özen gösterebiliriz.Kalın iki kazak giymek yerine birkaç kat ince kıyafet giymek, kapalı alan ile açık alan arasındaki ısı farkını dengelememize yardımcı olurken ,vücut ısımızın da korunmasında büyük role sahiptir.Hazır,giyimden bahsetmişken açıkta kalan ve soğuğa daha dayanıksız olan yüzümüz,kulaklarımız,parmaklarımız gibi uzuvları korumak da büyük öneme sahiptir.Yüzümüzden alacağımız soğuk bir çok sağlık problemine neden olabileceği gibi hassas olmaları sebebiyle felç riski bile taşımaktadır

Kışın soğuktan korunmanın yöntemleri  olarak tüm bunların yanı sıra kalp-damar,tansiyon ve akciğer hastaları ne yazık ki sağlıklı insanlardan daha şanssızlar soğuk hava konusunda.Damarların soğuktan büzüşmesi sonucu tansiyon yükselebilmekte,kalp krizi riski artmakta,akciğerlere yerleşen ya da grip,nezle sonucu akciğer rahatsızlıklarının alevlenmesine sebep olmaktadır.Bunların yanı sıra kayma ve düşmelere karşı eller cepte olmamalı,alkol tüketimine dikkat ederek vücut ısısının ve sıvısının azalmasına karşı önlem alınmalı,dengeli ve c vitamini bakımından zengin beslenme programı uygulamalı,soğuk havada sigara tüketimine dikkat edilmeli ve uyku düzenine dikkat ederek vücut bağışıklığının düşmemesine özen gösterilmelidir.

Bir önceki yazımız olan Evimizi Nasıl Güzelleştirebiliriz? başlıklı makalemizde Dekorasyon Modelleri, En Güzel ev dekorasyonları ve Evimizi Nasıl Güzelleştirebiliriz hakkında bilgiler verilmektedir.

Comments for this post are closed.

Sorunlu değil, soru(m)lu çocuk olsun

Sorunlu değil, soru(m)lu çocuk olsun Birçok alışkanlıkların çocuklara kazandırılması için mutlaka doğru eğitim …

Çocuğunuz Tembel mi?

Çocuğunuz Tembel mi? Ders çalışmayan çocuklara en çok yakıştırılan laflardan bir tanesi de tembel kelimesidir. …

Çocuklarınızı İlk 3 Yıl Teknolojiden Uzak Tutun

Çocuklarınızı İlk 3 Yıl Teknolojiden Uzak Tutun Çocuklarınıza teknoloji konusunda sınır koymanız üzerinde duran …